10 Ocak 2009 Cumartesi

Adalet Bakanlığı Sözleşmeli Personel Alacak

Şahin: Sözleşmeli personel almaya başlamayı planlıyoruz

Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin Bütçe Kanunu ile öngörülen boş kadrolar için açıktan atama izinlerinin dışında, sözleşmeli personel almaya da bu sene başlamayı planlıyoruz'' dedi.
Mehmet Ali Şahin, Manisa Adalet Sarayı'nın açılışında yaptığı konuşmada, dünyanın hızlı bir değişim ve dönüşüm içinde olduğunu, Türkiye'nin de bunun gerisinde kalamayacağını belirterek, Türkiye'de bu değişim ve dönüşüme adliyelerin yenilenmesinden başlandığını söyledi.
Bugün Turgutlu Adalet Sarayı'nın açılışı sırasında bir vatandaşın yanına gelerek, ''Sayın Bakanım çok güzel olmuş ama duruşmalar, davalar çok uzun sürüyor'' dediğini kaydeden Şahin, Manisa'da yemek yerken de yine bir vatandaşın yanına gelerek ''Ben 7 yıl önce dolandırılmıştım, dava hala devam ediyor. Lütfen yargı sürecini hızlandırın'' şeklinde istekte bulunduğunu belirtti.
Bakan Şahin, vatandaşların ortak dileklerinin yargı sürecinin kısaltılmasına ilişkin olduğunu ifade ederek, vatandaşa kaliteli, hızlı ve verimli yardım hizmeti sunmanın önemine işaret etti. Şahin, ''Ben Adalet Bakanı olarak bu konuda sadece bağımsız yargı organlarımıza hizmet etmek, bunların eksiklerini tamamlamakla görevliyim. Çünkü yargılamayı yapacak olan yargı organlarımızdır'' diye konuştu.
Adalet Bakanı Şahin, AB ülkelerinde bir hakime yılda 200 civarında dosya düşerken, Türkiye'de bu rakamın bin 78 olduğunu, savcıların bir yılda ortalama bin 600 dosya incelediğini aktardı. ''Hakim ve savcı açığımızı kısa sürede tamamlamak durumundayız'' diyen Bakan Şahin 3 bin 600 civarında boş hakim-savcı kadrosu bulunduğunu ifade etti. Türkiye'nin ihtiyacının giderek arttığını, yeni mahkemeler kurmak gerektiğini dile getiren Bakan Şahin, ''2010'dan itibaren bölge adliye mahkemesini de devreye sokacağız. O zaman bu açık daha da fazlalaşacak. Belki TBMM'ye yeni hakim ve savcı kadrolarıyla ilgili bir kanun tasarısını da göndererek, yeni kadrolar isteyeceğiz'' dedi.
Bakan Şahin, yardımcı personel konusunda da eksiklikler bulunduğunu belirterek ''Bütçe kanunu ile öngörülen boş kadrolar için açıktan atama izinlerinin dışında sözleşmeli personel almaya da bu sene başlamayı planlıyoruz'' diye konuştu.
Şahin, konuşmasında gerçekleştirilen yasa ve yasa tasarılarıyla ilgili katılımcılara bilgi de verdi. Arabuluculuk Kanun Tasarısı'nın TBMM'nin gündeminde olduğunu, ''kamu denetçiliği'' ile ilgili yasanın mutlaka çıkarılması gerektiğini anlatan Şahin ''Çıkardık, Danıştay Anayasal tabanı olmadığı için iptal etti. Anaya değişikliğini yaparak bu müesseseyi mutlaka Türk hukukuna kazandırmak zorundayız. Tebligat Kanunu'nu değiştiriyoruz, hazırladık, Meclise sevk ettik'' dedi.
Mehmet Ali Şahin, daha önce spordan sorumlu Devlet Bakanı olduğunu hatırlatarak ''Şu temennimi de söylemezsem içimde uhde kalır. Manisaspor'u yeniden Süper Lig'de görmek istiyoruz'' dedi.
Manisa Cumhuriyet Başsavcısı Sait Gürlek de bina hakkında katılımcılara bilgi verdi.
Daha sonra Adliye Sarayı'nın açılışı gerçekleştirildi.
Bakan Şahin ile beraberindekiler Adalet Sarayı'nı gezerek Cumhuriyet Başsavcısı Gürlek'ten bilgi aldı.
Bu arada 22. Dönem TBMM Başkanı Bülent Arınç mahkeme salonunu gezerken sanık kürsünün önünde gazetecilere poz verdi. Arınç, burada gazetecilere, ''Şimdi altına kim bilir neler yazarsınız'' şeklinde espri yaptı.

Hiç yorum yok: