16 Ocak 2009 Cuma

2009 KPSS Alım Takvimi Açıklansın

Adalet Bakanlığı adli hakim ve savcı yardımcılığı ile icra müdür ve müdür yardımcılığı için 2009 yılında yapılacak sınavlara ilişkin takvimi açıkladı. Adalet Bakanlığı geçen yılda, benzer bir şekilde, alım takvimini Ocak ayında açıklamıştı. Açıklamada zabıta katibi veya infaz koruma memuru alımı takvimine ilişkin bir bilgi yer almadı. Açıklamanın KPSS tercih işlemlerini yürüten kurumlara örnek olmasını umuyoruz. İşte Adalet Bakanlığının tüm kamu kurumlarına örnek olması gereken açıklaması...
Bakanlığımızca 2009 yılında açılması planlanan adlî yargı hâkim ve savcı adaylığı ile icra müdür ve müdür yardımcılığı sınav tarihleri ve söz konusu sınavlara basvuru tarihleri asağıdaki sekilde belirlenmistir. Söz konusu sınavlarla alınacak hâkim ve savcı adayı sayısı henüz belirlenmemis olup, ÖSYM ile sınava iliskin protokollerde imzalanmamıstır. 2802 sayılı Hâkimler ve Savcılar Kanununun 9/A maddesinin ikinci bendi uyarınca atama yapılacak bos kadroların sayısı ve sınava iliskin hususlar ayrıca ilan edilecektir.
1- 25 Nisan 2009 cumartesi günü adlî yargı hâkim ve savcı adaylığı yazılı yarısma sınavı, Yükseköğretim Kurulu Öğrenci Seçme ve Yerlestirme Merkezi (ÖSYM) tarafından Ankara’da yapılacaktır.
Basvurular 16 Subat 2009 pazartesi günü baslayacak 6 Mart 2009 cuma günü mesai saati bitiminde sona erecektir.
2- 3 Ekim 2009 Cumartesi günü icra müdür ve müdür yardımcılığı sınavı, Yükseköğretim Kurulu Öğrenci Seçme ve Yerlestirme Merkezi (ÖSYM) tarafından Ankara’da yapılacaktır.
Basvurular 03 Ağustos 2009 pazartesi günü baslayacak 21 Ağustos 2009 Cuma günü mesai saati bitiminde sona erecektir.
3- 5 Aralık 2009 Cumartesi günü adlî yargı hâkim ve savcı adaylığı yazılı yarısma sınavı, Yükseköğretim Kurulu Öğrenci Seçme ve Yerlestirme Merkezi (ÖSYM) tarafından Ankara’da yapılacaktır.
Basvurular 28 Eylül 2009 pazartesi günü baslayacak 16 Ekim 2009 cuma günü mesai saati bitiminde sona erecektir.

Hiç yorum yok: