20 Mayıs 2009 Çarşamba

3 bin personel alımı için Maliye'den onay bekleniyor

Harcamaların peşine düşen SGK, tedavi gideri 10 bin liranın üzerindeki 170 bin kişiye mektup yazarak, “Tedaviniz bu kadar tuttu mu?” diye sordu
Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Başkanı Fatih Acar, 2008 yılındaki yüksek faturalar sebebiyle tedavi gideri 10 bin TL’nin üzerinde bulunan 170 bin sigortalıya mektup gönderdiklerini söyledi. Sosyal Güvenlik Haftası nedeniyle düzenlediği sohbet toplantısında gazetecilerin sorularını cevaplayan Acar, “Sigortalılardan mektuplara cevap gelmeye başladı. Eğer tedavi maliyetlerini haksız yere yükselten hastaneleri görürsek gerekeni yapacağız” dedi.
Ekonomik krizin, SGK’yı dengeleri bozacak kadar etkilemediğini söyleyen SGK Başkanı Acar, “Gerekli önlemleri aldık. Hiç kimse kriz nedeniyle mağdur olmayacak” diye konuştu.
3 BİN YENİ PERSONEL
Kuruma 3 bin kişinin alınacağı müjdesini de veren Acar, bunun için Devlet Personel Başkanlığından gerekli izni aldıklarını, maliyenin onayından sonra ise Türkiye genelinde açılacak 435 SGK Merkez Müdürlüğü için alımların ÖSYM tarafından yapılacak sınavla gerçekleştirileceğini sözlerine ekledi. Sigortalıların beklediği ‘özel muayehanede diş tedavisi’ konusunda da açıklamada bulunan Acar, “Ağustos ayı gibi kurum kapsamındaki herkes özel dişçiden hizmet alabilecek. Ancak bunun da bir sınırı olacak. Sınırların ne olduğu ise son görüşmelerden sonra ortaya çıkacak” dedi.
KURUCA’DAN POLİSE TEŞEKKÜR
SGK İstanbul İl Müdürü Mustafa Kuruca ise, geçen hafta beyin cerrahlarına yönelik operasyonla ilgili bilgi vererek, “İstanbul Emniyet Müdürlüğü ile birlikte çalışıyoruz. Destekleri için hem emniyete, hem de Cumhuriyet Savcılığı’na teşekkür ediyoruz. Halkın primlerini hiç kimseye yedirmeyiz” dedi.

Türkiye gazt.

Hiç yorum yok: