6 Kasım 2008 Perşembe

2008 Kasım Dönemi Öğretman Atama sonuçları açıklandı

2008-2 Kasım Dönemi Öğretman Atama sonuçları için tıklayınız...

Her yıl 35-40 bin öğretmen ataması yapıldığını belirten Bakan Çelik, her yıl emekli olan öğretmenlerin yerlerinin doldurulması gerektiğine işaret etti. MEB'de öğretmen ihtiyacının süreklilik gösterdiğini söyleyen Bakan Çelik, şöyle konuştu: "2009 yılında Şubat ayında da Ağustos ayında da öğretmen ataması yapılacak. Çünkü bir taraftan emekli öğretmenlerin yerini doldurmamız gerekiyor bir taraftan da okul öncesi eğitim başta olmak üzere eğitimin her alanında okullaşma oranları gittikçe büyüyor. 2009 yılında kaç öğretmen atayacağımız, 2009 yılının sonuna kadar emekli öğretmenlerimizin sayısına ve bize Maliye Bakanlığı ve Devlet Personel Başkanlığının tahsis edeceği kadrolara bağlıdır. Her yıl ocak ayında bu rakamları açıklıyoruz."
Konuşmaların ardından Milli Eğitim Bakanı Çelik, salonda bulunanlardan birer numara söylemelerini istedi ve rakamlar tamamlandıktan sonra bilgisayar kurasını başlattı.
Kura sonucunda, 13 bin pozisyona 12 bin 774 öğretmen atandı. Taban puanlar sınıf öğretmenliğinde 76.6, tarih öğretmenliğinde 82.9, Türk dili ve edebiyatı öğretmenliğinde 79.1'de Türkçe öğretmenliğinde 82.6 kaldı.

Hiç yorum yok: